Općina Centar: Besplatna Škola skijanja za osnovce

skijanjeSarajevska Općina Centar u saradnji sa JU ”Centar za sport i rekreaciju” organizira besplatnu Školu skijanja za učenike lošeg materijalnog stanja od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola.

Školom skijanja bit će obuhvaćeno 100 polaznika sa područja središnje gradske općine.

Projekt će biti realiziran na olimpijskim planinama Igman i Bjelašnica, a realizatori su nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja, kao i stručnjaci iz oblasti skijanja.

Cilj projekta je da se učenicima omogući boravak na snijegu, da usavrše osnovne elemente skijanja, te da kroz takmičarske aktivnosti jačaju volju, upornost i odlučnost.

Polaznici škole će biti podijeljeni u dvije smjene. Prva smjena je planirana od 9. do 13. januara, a druga od 16. do 20. januara ove godine.

Za polaznike škole obezbijeđen je prijevoz, sendvič i topli napitak.

Autobus polazi svako jutro u 8.30 sati, sa velikog parkinga kod Mosta Vrbanja (Most Suade i Olge), a povratak je planiran oko 15 sati.

Općina Centar je obezbijedila 40 kompleta skijaške opreme, a učenicima koji ne dobiju opremu ili ne posjeduju ličnu, bit će omogućeno iznajmljivanje (o sopstvenom trošku).

Za realizaciju cjelokupnog projekta iz budžeta Općine je izdvojeno 10.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Posted by on 2012-01-10. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login