Općina Centar Sarajevo uspostavila besplatan bežični internet

 bežični internet Općina Centar Sarajevo je uspostavila besplatan bežični internet na određenim lokacijama u okolini zgrade ove općine.

Pomoćnik načelnika Općine Centar Zlatko Voljevica kazao je da je projekt vrlo značajan za građane općine Centar i turiste koji je posjećuju.

“Ovo je samo prva faza koja obuhvaća pokrivanje prostora na Trgu djece Sarajeva, Velikog parka, prostor oko zgrade Općine Centar, plato Skenderija, Radićevu ulicu, ulicu Mis Irbina i dio Titove ulice ispod Higijenskog zavoda do tramvajske stanice preko puta zgrade Predsjedništva BiH” – kazao je Voljevica.

Dodao je da će u drugoj fazi bežični internet biti dostupan na mostu Festina lente, na Obali Maka Dizdara, treća faza obuhvata prostor oko Narodnog pozorišta i Vječne vatre, a četvrta faza je park Betanija.

Voljevica je kazao da u prvoj fazi nema vremenskog ograničenja za korištenje interneta, a brzina iznosi dva megabita po sekundi.

“Ali da bi svi korisnici mogli da pristupe internetu, postavit ćemo ograničenja da ne bismo imali situaciju da se samo neki korisnici mogu konektovati. Nakon toga ćemo uvesti identifikaciju koja će osiguravati određene sadržaje, a brzina će iznositi 512 kilobita po sekundi” – naglasio je Voljevica.

Posted by on 2013-07-10. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login