Općina Jajce: Poziv stipendistima na potpisivanje ugovora o stipendiranju

Jajce

Jajce

Obavještavaju se studenti koji su po Konkursu Općine Jajce za dodjelu stipendija za školsku 2011/2012. godinu ostvarili pravo na stipendiju da će svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju biti upriličeno u četvrtak, 21.06.2012. godine sa početkom u 11:00 sati u Velikoj sali Općine Jajce.

Tim povodom pozivaju se ovogodišnji stipendisti Općine Jajce da prisustvuju činu potpisivanja Ugovora o stipendiranju. U slučaju spriječenosti svečanosti potpisivanja Ugovora mogu prisustvovati roditelji studenata. Pravo na stipendiju ostvarilo je, prema Konačnoj listi, 60 studenata I godine, 60 studenata II godine, 40 studenata III godine i svi sa Konačne liste IV, V i VI godine studija.

Po okončanju roka za podnošenje žalbi na konačnu rang listu Općinski načelnik je odlučio o žalbama kako slijedi:

– Ukupno je podneseno 5 žalbi i to kako slijedi:

  1. Žalba Pipunić Eme, koja prigovara da je jedini student prve godine sa prosjekom ocjena 5,00 ostala bez stipendije i da je naknadno njena majka ostala bez posla nije opravdan, jer je utvrđeno da je komisija ispravno izvršila bodovanje u skladu sa dokumentacijom koja je priložena uz zahtjev.
  2. Žalba Osmanović Amre, student prve godine, koja prigovara da joj je učinjena nepravda iz razloga socijalnog statusa, te da je pomjerena sa 61. mjesta na preliminarnoj na 65. mjesto na konačnoj listi, nije opravdan, jer je utvrđeno da je komisija ispravno bodovala materijalni status i ispravno cijenila prigovore na preliminarnu listu.
  3. Žalba Nikoline Matić, student prve godine, koja ukazuje na lošu materijalnu situaciju u porodici, jer joj samo otac radi i ima kredit u švicarskim francima nije opravdan, jer je komisija ispravno izvršila bodovanje u skladu sa priloženom dokumentacijom.
  4. Žalba Muharemović Zerine, student druge godine, koja ističe da nije bodovano učešće oca u ratu, te je i dostavila uz žalbu primjerak rješenja o učešću u Armiji BiH za oca Asima, nije opravdan, jer navedeni dokaz nije bio priložen uz prijavu na konkurs.
  5. Žalba roditelja izjavljena u ime sljedećih studenata treće godine: Lacić Marina, Leovac Vjekoslav, Bogić Marina i Štrkalj Dragan koji traže da se dodijeli stipendija za sve studente treće godine jer ostaju samo četiri studenta bez stipendije, nije osnovan jer je komisija ispravno izvršila bodovanje, te će se izvršiti dodjela 40 stipendija za studente treće godine.

Napomena: Brtan (Jure) Miro, student treće godine je dobio stipendiju Kantonalne uprave za pitanje boraca i invalida Travnik, te je evidentiran kao korisnik iste stipendije.

Kako je u Odluci o izvršenju Budžeta općine Jajce za 2012.godinu predviđeno da će se dodijeliti 220 stipendija, općinski načelnik donosi konačnu odluku o dodjeli stipendija:

  • za prvu i drugu godinu studija dodijelit će se po 60 stipendija, treću 40, a četvrtu, petu i šestu godinu će se dodijelit 58 stipendija u broju po konačnoj rang listi.
  • prilikom donošenja konačne Odluke o raspodjeli stipendija po godinama općinski načelnik je prihvatio prijedlog komisije, koja je predložila zaokružen broj stipendija za prvu, drugu i treću godinu (60+60+40).
  • što se tiče broja dodjeljenih stipendija, razlog je što je punjenje Budžeta za 2012.godinu već sada osjetno manje od planiranog, te zbog toga za ovu godinu će biti dodojeljeno 218 stipendija.

NAPOMENA: Konačna rang lista je ostala nepromjenjena.

Posted by on 2012-06-19. Filed under Jajce, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login