Opština Istočno Novo Sarajevo: Objavljen konkurs za dodjelu stipendija

Istočno SarajevoOpština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama koje se financiraju iz budžeta.

“Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendija, imaju državljani BiH, redovni studenti druge (II) i viših godina prvog (I) ciklusa studija koji studiraju na fakultetima u BIH i Srbiji a imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine Istočno Novo Sarajevo najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva. Stipendije se dodjeljuju studentima s prosjekom ocjena 7,50 i više, svim studentima koji imaju prosjek ocjena 9 i više, studentima iz porodice s četvero i više djece, studentima iz reda PPB i RVI od 1-4 kategorije i ostalih invalidnih osoba sa procentom tjelesnog oštećenja iznad 60 posto, druge i viših godina studija, traženih fakulteta, uz uvjet da imaju prosjek ocjena 7 i više, i da su redovito prvi put upisali drugu i više godine studija i studentima prve godine studija pod uslovom da su proglašeni učenikom generacije u Srednjoj školi i da imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine Istočno Novo Sarajevo”, navodi se u konkursu.

Stipendije će se isplaćivati ​​za kalendarsku 2012. godinu za deset (10) mjeseci u godini.

Napomena: Prijavu s dokumentima dostaviti poštom ili osobno u općinu Istočno Novo SarajevoAdresa: Stefana Nemanje broj 2, – Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, putem protokola.

Konkurs ostaje otvoren do 20. marta 2012. godine.

Posted by on 2012-03-09. Filed under Istočno Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login