Osam kompanija iz BiH na prestižnom sajmu ProWein

vinoVanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira nastup proizvođača vina i žestokih pića iz Bosne i Hercegovine na sajmu ProWein 2017, koji će biti održan u njemačkom Dusseldorfu od 19. do 21. marta.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, koji je zakupila Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine za potrebe predstavljanja kompanija iz oblasti proizvodnje vina, svoje proizvode će predstaviti osam kompanija: Vinogradi Nuić (Crnopod-Ljubuški), Vinarija Čitluk d.d. (Čitluk), Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški), Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vinski podrum Anđelić – KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Hepok d.d. (Mostar).

Ovo je drugi put da se organizira učešće Bosne i Hercegovine na sajmu ProWein, koji je jedan od najznačajnijih događaja kada je vinarstvo u pitanju. Tu se svake godine susreću vodeći svjetski proizvođači i distributeri vina i alkoholnih pića, hotelijeri, ugostitelji, maloprodavci i entuzijasti.

ProWein karakteriše bogata i raznovrsna ponuda događaja. Svake godine posjetioci imaju prilike da uživaju u više od 300 degustacija i prezentacija.

Osim klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi.

U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsta vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Posted by on 2017-03-19. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login