Oslobođeni kidnapovani Holanđani u Nigeriji

Lagos NigerijaŠef holandske diplomatije Frans Timmermans saopćio je da su tri holandska državljana, koja su prošle sedmice kidnapovana od strane naoružanih grupa, oslobođeni i zbrinuti na sigurnom, javlja Anadolija.

Timmermans je dodao da je holandska ambasada iz Nigerije javila da su oslobođeni u relativno dobrom zdravstvenom stanju i da će uskoro biti evakuirani u Holandiju.

Prošle nedjelje su nepoznata naoružana lica kidnapovala tri holandska i dva nigerijska građana u pokrajini Bayelsa na jugu Nigerije.

Nedugo nakon kidnapovanja dva nigerijska državljanina su oslobođeni, a jedan od njih Sunny Ofehe je za holandsku televiziju NOS kazao da su otmičari tražili 45.000 eura za oslobađanje kidnapovanih Holanđana.

Nema saznanja da li je za oslobađanje kidnapovanih i uplaćena ta svota traženog novca.

Nakon ovog slučaja zvaničnici Holandije su pozvali svoje građane da ne putuju u Nigeriju u kojoj posljednjih mjeseci ima mnogo sigurnosnih problema.

Posted by on 2014-05-11. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login