Osmi međunarodni festival animiranog filma biće održan od 23. do 28. oktobra u Banjoj Luci

Banja Luka

Banja Luka

Osmi međunarodni festival animiranog filma bit će održan od 23. do 28. oktobra u Banjoj Luci.

Organizatori najavljuju rekordan broj filmova, koji su pristigli na konkurs festivala iz svih dijelova svijeta.

Najviše filmova pristiglo je iz država sa najznačajnijom produkcijom autorskog animiranog filma, među kojima su Rusija, Hrvatska, Poljska, Francuska, SAD i Španija, uključujući i poslednje filmove nekih od najznačanijih autora današnjice, Jeržija Kuće, Pavao Štaltera, Mišele i Uri Kranota, Zlatka Boureka…

Od ukupnog broja pristiglih filmova, selekciona komisija festivala izabrala je 37 filmova za takmičarski program, 12 za dječiji takmičarski program i 21 film za program panorama.

Od animiranih filmova sa prostora Bosne i Hercegovine, uvršten je film Muhameda Kafedžića, u van takmičarski program panorama.

Međunarodni festival animiranog filma u Banjoj Luci, koji je već četvrtu godinu uključen u koaliciju najznačanijih evropskih festivala animiranog filma (Cartoon d’Or), ove godine je sa najmanjim budžetom do sada, finansijski podržan od grada Banjaluka sa 6.400 KM i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske sa 12.500 KM.

Festival će biti održan od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu i Domu omladine u Banjoj Luci.

Posted by on 2015-09-10. Filed under Banja Luka, Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login