Osumnjičen za bludne radnje s bolesnom maloljetnicom

Bosanska Otoka

Bosanska Otoka

Pripadnici Policijskog odjeljenja Bosanska Otoka, operativnim radom na terenu prije dva dana došli su do informacije da se 58-godišnjak iz naselja Ljusina učestalo viđa s 15-godišnjakinjom iz istog naselja, koja je zaostala u duševnom razvoju.

Kako postoje indicije da je sa navedenom maloljetnicom imao i spolne odnose, u utorak je s njom, u prisustvu majke i stručnih radnika Centra za socijalni rad Bosanska Krupa, obavljen razgovor.

Maloljetnica je izjavila da se nekoliko puta sa 58-godišnjakom vozila u njegovom autu, te da ju je držao za ruke i ljubio u obraz. Potom je obavljen razgovor i sa muškarcem koji je potvrdio njene navode.

Nakon upoznavanja sa događajem kantonalni tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona dao je usmenu saglasnost za provođenje istrage zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela bludne radnje.

Više detalja pokazat će istraga koja je u toku, saopćeno je danas iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Posted by on 2011-08-11. Filed under Bosanska Krupa, Bosanska Otoka, Crna Hronika, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login