Otkrivene potencijalno naseljive planete

Dvije planete koje kruže oko zvijezde poput našeg Sunca mogle bi da budu pogodne za život, pokazalo je novo istraživanje.

svemir

svemir

Riječ je o planetama koje se nalaze u blizini zvijezde Tau Ceti i dio su sistema planeta či-ja je veličina slična našoj. Istraživači ističu da bi to moglo da znači da ćemo uskoro pronaći i druge planete pogodne za život.

Blizina planeta i njihova sličnost sa Zemljom znači da bi najzad mogle da budu novi dom za ljude, tvrde astronomi i dodaju da bi to ujedno mogla da bude rizična ekspedicija.

Čini se da je zvijezda okružena ostacima ne-beskih tijela, zbog čega naučnici pretpostav-ljaju da su planete često na udaru asteroida i kometa.

Astronomi su posebno uzbuđeni ovim otkri-ćem jer je riječ o planetama 1,7 puta manjim od naše, što ih čini najmanjim ikad pronađe-nim oko zvijezde poput našeg Sunca. Takođe su od značaja u potrazi za drugim planeta-ma poput naše.

Posted by on 2017-08-13. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login