Otvaranje obnovljene kinosale u Maglaju

Maglaj

Maglaj

Otvaranje obnovljene kinosale u maglajskom Domu kulture stradalom u poplavama koje su Bosnu i Hercegovinu pogodile u maju 2014. godine, bit će upriličeno u srijedu, 19. oktobra.

Nakon poplava Francuska je donirala dva miliona KM za obnovu najugroženijih ustanova kulture, a projekte je realizirao UNESCO. Tako su u Maglaju, Francuska i UNESCO obnovili Dom kulture “Edhem Mulabdić” i opremili ga novom kinosalom koja će biti jedna od najmodernijih u BiH.

Nakon otvaranja kinosale planirana je projekcija francuskog filma “Želim biti glumica” i otvaranje izložbe fotografija “Ici prochainement” uz prisustvo autora, francuskog umjetnika Albana Lecuyera.

Kako je najavljeno iz Ambasade Francuske u BiH, otvaranju obnovljene kinosale trebala bi prisustvovati ambasadorica Francuske Claire Bodony i direktorica regionalnog ureda UNESCO-a za Evropu Ana Luiza Thompson-Flores.

Posted by on 2016-10-19. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login