Otvaranje Olimpijskog muzeja u Sarajevu 8. oktobra

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju, rečeno je danas na sastanku u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine.

Olimpijski muzej,
Olimpijski muzej,

Grad Sarajevo pokrenuo je projekat obnove monumentalne građevine od posebnog historijskog i nacionalnog interesa, koja je smještena u samom centru grada, u Petrakijinoj ulici.

“Olimpijski muzej, još jedan simbol Sarajeva, koji je zapaljen i uništen tokom opsade, obnovljen je i vraćamo ga građanima. Obnovljeni muzej bit će jedna od najvećih turističkih atrakcija u našem glavnom gradu i neprikosnoveni simbol mira, obnove i napretka”, rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Svi prijedlozi na sastanku jednoglasno su usvojeni.

“Sigurni smo da cjelokupna bh. javnost sa nestrpljenjem čeka da vidi obnovljeni prostor Olimpijskog muzeja. Nakon uspješne organizacije zimskog EYOF-a 2019, obnova Olimpijskog muzeja je još jedan uspješan projekat Olimpijskog komiteta BiH i Grada Sarajeva”, istakli su iz Olimpijskog komiteta.

Posted by on 2020-09-16. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login