Otvoren festival komedije “Mostarska liska 2012.”

Mostar

Mostar

Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2012.” otvoren je sinoć u Narodnom pozorištu u Mostaru i trajat će do 27. aprila, kada će se dodijeliti Liska za najbolje u žanru komedije.
Festival je otvorenim proglasio federalni ministar obrazovanja, kulture i sporta Salmir Kaplan, koji je čestitao organizatorima, poželio publici da u idućim danima uživaju u bogatom programu festivala, naglasivši kako je Mostarska liska izuzetan pozorišni festival i događaj koji se čeka cijele godine.

Nakon svečanosti otvaranja održana je predstava “Lepotica Linejna” Knjaževsko-srpskog teatra “Joakim Vujić” iz Kragujevca, koja govori o neobičnom odnosu između majke i kćerke, prožetom obmanama, tajnama, izdajama i neočekivanim preokretima.

Na programu Mostarske liske sutra je predstava “Đetići u parlamentu” Nikšićkog pozorišta – Crna Gora, dok će u nedjelju Hrvatsko narodno kazalište Mostar izvesti predstavu “Kajališni sat”.

U ponedjeljak će biti održana predstava “Lijepi, veliki, jaki” Narodnog pozorišta Republike Srpske – Banja Luka, u utorak “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta Sarajevo, u srijedu predstava “Terapija” Teatra Rugantino iz Zagreba, a u četvrtak predstava “Radnja na uglu” Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nakon svake predstave, u Studiju 64 održavat će se “pozorišni razgovori” na kojima sudjeluje gostujući ansambl, publika, novinari.

Zadnjeg dana Mostarske liske, 27. aprila u 20 sati bit će održana dodjela nagrada stručnog i žirija publike, nakon čega će biti održan koncert tradicionalne bh. pjesme u izvedbi Amire Medunjanin iz Sarajeva.

Posted by on 2012-04-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login