Otvoren konkurs za ovogodišnji Mediteran Film Festival

Mediteran film festival

Mediteran film festival

Otvoren je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova na 18. Mediteran Film Festivalu (MFF), koji će se od 23. do 26. augusta ove godine održati u Širokom Brijegu, priopćili su iz MFF-a.

Na konkersu mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 15. maja 2017. godine.

Detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala (www.mff.ba).

Mediteran Film Festival dijeli filmove u natjecateljskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta.

Selektor festivala Damir Čučić pregledat će sve filmove koji budu poslani do 15. maja i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete, navodi se u saopštenju.

O najboljima će za vrijeme 18. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika Festivala.

Uz program u konkurenciji MFF će prikazati i najnovija svjetska filmska ostvarenja kao i radove domaćih autora. I ovu godinu Festival donosi filmove za mlade, radionice, filmske kvizove, projekcije na otvorenom, te odličnu zabavu na festivalskom trgu u središtu Širokog Brijega.

Više informacija o programu 18. Mediteran Film Festivalu potražite na službenim web (www.mff.ba) i Facebooku.

Posted by on 2017-03-03. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login