Otvoren “Lut fest”: Pet dana festivala nudi pet predstava za najmlađe

Video-projekcijom predstave iz Bugarske, u Istočnom Sarajevu je počeo 21. “Lut fest”. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu do 2. oktobra ponudiće pet predstava, ali i brojne propratne sadržaje.

Lut fest
Lut Fest

Ovogodišnji “Lut fest” otvorila je video-projekcija lutkarskog spektakla ‘Pirinska folklorna magija’ u izvođenju Gradskog pozorišta iz Bugarske. Zbog epidemije koronavirusa, Festival je organizovan po redukovanom takmičarskom i pratećem programu, kao i sa manjim brojem umjetničkih radionica i promocija.

Odlukom Savjeta festivala Plaketa “Zlatna anima Radoslav Lazić” za doprinos razvoju lutkarske umjetnosti dodijeljena je Igoru Bojoviću za sveukupno stvaralaštvo na razvoju, afirmaciji i unapređenju lutkarstva.

U pratećem programu festivala biće održana kreativna lutkarska radionica, onlajn masterklas predavanje, promocija knjige, kao i posebni turistički programi za goste festivala. Svečanom ceremonijom dodjele nagrada “Lut fest” završava u petak.

Posted by on 2020-09-29. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login