Otvoren Međunarodni festival vina i gastronomije Sarajevo vino fest 2017

Hercegovina, vinoNa desetom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo vino fest 2017” učestvuju izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije Crne Gore, Makedonije i tradicionalno najveći broj iz Bosne i Hercegovine, a očekuje se i veliki broj posjetilaca koji će dva dana u atraktivnom festivalskom ambijentu moći uživati u odličnoj ponudi vrhunskih vinarija i gastronomskim specijalitetima prestižnih domaćih i regionalnih proizvođača hrane.

Glasnogovornik Sarajevo vino festa Darko Košavić kaže da mu je zadovoljstvo što je održavanje Festivala postalo tradicija i što svake godine imaju sve više izlagača.

Naveo je da se na Festivalu redovno sklapaju poslovi, kao i da se razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva.

Posredstvom distributera festival je prilika i da se probaju vina i sa drugih kontinenata, Australije i Amerike, kao i iz evropskih zemalja Francuske, Italije, Španjolske, Portugala…

Cilj festivala je promocija vinogradarstva, vinske industrije i kulture konzumiranja vina, promocija turističke i ugostiteljske ponude, proširenje gastro ponude u Bosni i Hercegovini, kao i poboljšanje ukupnog imidža BiH, te promocija i razvoj sajamskog i festivalskog turizma.

Posjetioci će moći uživati u festivalskim sadržajima danas i sutra od 17.00 do 22.00 sata.

Posted by on 2017-02-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login