Otvoren poziv za filmske radionice 18. MFF-a

MFF, film

MFF

Otvoren je poziv na filmske radionice koje se održavaju u sklopu Mediteran Film Festivala. Radionice za početnike će pružiti znanja o osnovama filmskog stvaralaštva koje će svim zainteresiranima biti potrebne kako bi se pridružili filmskoj školi MFF-a.

Prijave na radionice za početnike mogu se slati najkasnije do 1. avgusta.

Predavači na radionici biti će Lucy Eagleson i Antoni Ćorić, a koordinator je Hrvoje Bazina. Radionice su besplatne, a trajat će od 8. do 10. avgusta.

Studenti koji su već učestvovali na MFF School, te žele ponovno biti dio ove filmske ekipe, prijave trebaju poslati također najkasnije do 1. avgusta.

MFF School, će se održati od 14. do 23. avgusta u Širokom Brijegu, pod mentorstvom američke redateljice Lucy Eagleson iz američke filmske organizacije za mlade “Outside the Lens” i Tylera Gundersona, voditelja post produkcije u “YouTube Space LA.”

Ove godine polaznici radionica producirati će dva filma i raditi u timovima “Red” i “Blue”. Za vrijeme radionice lokalni studenti i studenti iz Sjedinjenih Američkih Država radit će na razvoju ideje, scenarija, snimanju i montaži, te će film premijerno prikazati na prvoj večeri MFF-a, 23. avgusta.

Filmovi će biti snimani na lokacijama Parka prirode Blidinjsko jezero.

Posted by on 2017-07-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login