Otvoren TKT Fest u Tuzli

Dani akademskog teatra – TKT Fest, 17. po redu, svečano je otvoren sinoć obraćanjem direktora Teatra kabare Tuzla Vlade Keroševića, koji je naglasio da je taj festival ove godine posvećen mladim umjetnicima.

Tuzla
Tuzla

“Ove godine ću ukazati na mladost koja studira i školuje se na akademijama širom regiona. Na TKT Festu će se ove godine susresti mladi ljudi iz Zenice, Tuzle, Osijeka, Novog Sada, Cetinja i mnogih drugih gradova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore”, rekao je Kerošević.

Program TKT Festa, koji traje do 2. aprila, veoma je bogat.

“Teatar kabare Tuzle svoju misiju rada je posvetio mladim glumcima. Ali da ne bih govorio samo o njima, posebno želim istaknuti da smo TKT Fest započeli otvorenjem dokumentarne izložbe o pedesetoj obljetnici velikana glumišta Zijaha Sokolovića, koji je institucija glumišta”, istakao je Kerošević.

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija u BiH, koji se održava povodom Svjetskog dana teatra.

Pokrovitelji TKT Festa su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Grad Tuzla i Solana Tuzla.

Posted by on 2019-03-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login