Otvorena izložba radova brazilskog umjetnika Guia Castora “Still life Sarajevo”

Izložba fotografija i radova brazilskog višestrukog umjetnika Guia Castora iz opusa „Still life Sarajevo“ otvorena je večeras u Galeriji savremene umjetnosti „Brodac“.

Still life Sarajevo
Still life Sarajevo

Izloženo je petnaestak fotosa iz te serije od stotinjak radova, umjetnički ostvarenih inspiracija i zabilježenih trenutaka Sarajeva za vrijeme četvoromjesečnog umjetnikovog boravka u ovom gradu.

Za agenciju Fena, Castor je rekao da je tu, u komunikaciji s ljudima, osjetio svu slobodu stvaranja. Nije bilo iščekivanja „da se nešto desi“, kao u drugim destinacijama svijeta koje je pohodio, već se osjećao slobodno i otvoreno, kao kod kuće.

Večerašnja izložba je kruna njegovog boravka u Sarajevu, odakle odlazi s “punim koferom” utisaka i saradnje s više umjetnika u zajedničkom projektu.

„Still life Sarajevo“ je projekt koji koristi audiovizuelnu datoteku da obnovi zaboravljene priče i stvori i predstavi maštovite pejzaže koji se kreću kroz činjenice i fikcije, između poetike i politike, naveli su organizatori Castorove foto izložbe koja će u galeriji „Brodac“ biti otvorena do 25. aprila.

Gui Castor je rođen u Vitoriji (Brazil). Studirao je društvene komunikacije i magistrirao dokumentarni film u Barceloni.

Posted by on 2019-04-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login