Otvorena izložba radova UNESCO-ve svjetske baštine

Izložba “Stari most i stećak”, radova polaznika inkluzivne radionice UNESCO-ve baštine svečano je otvorena u utorak navečer u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Stećak, stećci, Radimlja, Stolac, BiH, foto Ajdin Kamber
Stećak, stećci, Radimlja, Stolac, BiH, foto Ajdin Kamber

Na izložbi su predstavljeni radovi nastali na likovnoj inkluzivnoj radionici na temu Stari most i stećci, a koju je uz akademskog kipara Dalibora Nikolića, vodila i članica Udruženja Down sindrom Darija Delić, što je bilo prvi put da u BiH osoba s Down sindromom vodi jedan takav događaj.

“Trudili smo se koliko možemo i dali smo sve od sebe”, kazala je Delić novinarima uoči otvaranja izložbe.

Navela je kako je zadovoljna izloženim radovima te zahvalila svim sudionicima radionice.

Akademski kipar Dalibor Nikolić, voditelj Galerije kraljice Katarine Kosače pojasnio je kako su polaznici radionice na postojeće isprintane fotografije na većem formatu, tehnikom kolaža, radili svoje intervencije.

“Tako da ovdje imamo priliku vidjeti likovno, zaista, kvalitetna ostvarenja”, kazao je Nikolić.

Radionica je održana u sklopu manifestacije obilježavanja 17. godišnjice obnove Starog mosta i 16. godišnjice upisa Mostara na listu UNESCO-a, a sudjelovala su djeca iz Doma za djecu Mostar – Egipatsko Selo, članovi Udruge Down sindrom i učenici osnovnih škola iz Mostara.

Posted by on 2021-09-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login