Otvorena izložba španskog fotografa Alfonsa Rodrigueza

Alfons Rodriguez

Alfons Rodriguez

U sarajevskoj galeriji BlackBOX je otvorena izložba fotografija proslavljneog španskog fotografa Alfonsa Rodrigueza, dobitnika više prestižnih nagrada i priznanja.

Izložba pod nazivom “A Portrait of Life” (Portet života) obuhvata opus od 40 fotografija nastalih od 2002. do 2011. godine, a koje svjedoče različitost i bogatstvo života i nose duboku humanu poruku.

Postavka je održana u sklopu programa “Fotografija godine BiH” za 2011. godinu.

Izložbu je u prisustvu autora i predstavnika spomenutog programa te brojne publike otvorio vlasnik Galerije i domaćin izložbe Julijan Komšić, izražavajući zadovoljstvo što je glavni grad BiH ugostio istaknutog umjetnika.

Kako je rečeno, fotografije predstavljene sarajevskoj publici dio su bogatog autorovog opusa nastalog na gotovo svim kontinentima, među kojima su i one nastale u BiH.

Autor fotografija Alfons Rodriguez ujedno je bio i predsjednik stručnog žirija u sklopu izbora fotografije godine u BiH, a radi se o saradniku magazina “National Geographic” o čijem angažmanu svjedoče brojne međunarodne nagrade.

Posted by on 2012-01-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login