Otvorena nova Galerija Duplex u 100m2

Sarajevska galerija koja u svom imenu sadrži oznaku za deset kvadratnih metara, otvorena je jučer u svom novom izdanju u čak deseterostruko većem prostoru.

“Odlučili smo galeriju smjestiti u stan od 100m2, koji je izgrađen u austro-ugarskom stilu, s pogledom na rijeku Miljacku. Naš cilj je da napravimo galeriju koju Sarajevo zaslužuje, galeriju u kojoj će izvrsni bh. umjetnici moći izložiti svoje radove, ali i galeriju koja će od sada moći ugostiti umjetnike rezidente iz regiona i inostranstva. Također planiramo proširiti nase učešće na mnogobrojnim svjetskim sajmovima umjetnosti”, kazao je osnivač i direktor Pierre Courtin.

Galerija Duplex/10m2 sada se nalazi na adresi Obala Kulina Bana 22.

Svečano otvaranje bilo je prilika za predstavljanje knjige “Retrospektiva Duplex/10m2 – Popis izložbi 2004-2011” koja objedinjuje 170 projekata koji su nastali od 2004.

Na izložbi su bili zastupljeni autori: Baptiste Debombourg, Adela Jušić, Ibro Hasanović, Christophe Herreros, Milomir Kovačević, Nina Knežević, Kosta Kulundzic, Camille Laurelli, Marianne Marić, Radenko Milak, Damir Nikšić, Renata Papišta, Damir Radović,  Edo Vejselović i Nardina Zubanović.

Posted by on 2012-07-09. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login