Otvorena Prva međunarodna konferencija jugoistočne Evrope o borilačkim vještinama i sportovima

ZetraPrva međunarodna konferencija jugoistočne Evrope u oblasti borilačkih sportova, odgoja, nauke i prakse – ESP je svečano otvorena u Olimpijskom muzeju u Zetri.

Po riječima predsjednika Organizacionog odbora Safeta Kape, dvodnevni naučno-stručni skup nacionalnih i internacionalnih stručnaka iz oblasti vještina i borilačkih sportova organiziran je “sa ciljem promocije istinskih vrijednosti i principa filozofije borilačkih vještina, koji su primjenjivani u odgojnom, edukativnom procesu djece i društva u cjelini”.

– BiH predstavlja izuzetno talentovano područje za stvaranje vrhunskih sportaša i osvajača velikog broja medalje na takmičenjima svjetskog i evropskog ranga. Borilački sportovi, kao što su judo, karate, boks, K1, hrvanje, taekwondo i drugi, su sportovi koji su na najbolji način svojim sportskim pokazateljima promovirali državu BiH – rekao je Kapo.

Dodao je da je potreba za organizovanjem konferencije “nastala kao želja da borilačke vještine i sportovi budu prezentirani na drugi način koji može dati pozitivne rezultate široj društvenoj zajednici”.

Posted by on 2015-11-28. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login