Otvorenje Evrovizije 23. maja uz bogat program

Evrovizija BečBečka filharmonija, Bečki hor dječaka, prošlogodišnja pobjednica Evrovizije Conchita Wurst, hor Superar, violinistkinja Lidia Baich, reper Left Boy i Sinfonijski orkestar Austrijske radiotelevizije ORF zajedno predstavljaju kulturnu raznolikost Austrije i skupa će 23. maja u 21 sat otvoriti finale najvećeg zabavnog tv događaja na svijetu – „Eurovision Song Contest 2015“ u Beču, saopćeno je iz Compress Sarajevo.

Muzika i performans na otvorenju na šarolik način simbolizuju poštovanje, raznolikost i skladan suživot, što je u direktnoj vezi s motom ovogodišnje Evrovizije „Building Bridges“ („Gradimo mostove“).

Kako navodi ORF, namjera je da se na kreativan način pošalje poruka svim 200 miliona gledalaca širom svijeta. Bečki hor dječaka kao tradicionalna austrijska institucija i djeca iz multikulturalnog hora Superar svakodnevnim radom dokazuju da je moguće zajedno otkrivati i razvijati potencijale.

Finale 60. Evrovizije u Beču otvorit će Bečka filharmonija, navodi se između ostalog u saopćenju.

Posted by on 2015-05-06. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login