Ovako će izgledati gradovi budućnosti

gradoviTehnologija je prekrasna stvar, a s napretkom tehnologije napreduju i mnoge druge stvari kao što su arhitektura, dizajn, javni prijevoz, poslovanje i ostalo.

Sve ti najluđi snovi iz naše imagionacije, mogu se jednog dana pretvoriti u opiljivu stvarnost. Britanski arhitekt Norman Foster ima koncept za budućnost. Jednim dijelom to je tehnologija, a drugim transport.

Njegov projekt SkyCycle je “biciklistička utopija”, odnosno mreža “nebeskih” biciklističkih staza koje bi bile izgrađene iznad postojećih željezničkih tračnica.

Tih 220 kilometara biciklističkih trakova predstavlja “novi pristup pronalaženja prostora u zagušenom gradu”, kako kaže Foster koji je i sam strastveni biciklist.

S više od 200 ulaznih točaka u Londonu biciklisti mogu pristupiti jednoj od 10 ruta koja prima i do 12.000 biciklista na sat, a putovanja diljem grada mogla bi se na taj način smanjiti i do pola sata. Zanimljivo zar ne?

Svrha cijelog ovog projekta nije rekreacija, nego prije svega poboljšanje javnog prijevoza u Londonu u kojem danas živi oko šest miliona ljudi.

Posted by on 2014-01-09. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login