Ove sezone još 15 kilometara ski-staze na Jahorini

Jahorina, skijanje

Jahorina, skijanje

Izgradnja gondole PaleJahorina odvija se planiranom dinamikom, a na polaznoj stanici intenzivno se radi na izgradnji turističkog objekta i ski-staze koja će produžiti jahorinske staze za još 15 kilometara, rekao je Srni Veljko Golijanin, direktor i vlasnik firme “Majneks” sa Pala, koja je finansijer i izvođač radova.

Golijanin je pojasnio da na Jahorini trenutno ima oko 25 kilometara ski-staza, a na ovaj način će biti dopunjene sa još 15 kilometara, što će omogućiti ljubiteljima skijanja svojevrsno uživanje.

On je naglasio da u ovoj firmi čine sve da već ove zimske sezone na trasi nove gondole počne skijanje, s ciljem promovisanja gondole koja će upotpuniti turističke sadržaje.

Prema njegovim riječima, na ovoj stazi će, u nedostatku snijega, biti obezbijeđeno i osnježavanje da bi skijaši mogli uživati tokom cijele zimske sezone.

On je precizirao da bi montaža, nakon završetka pripremnih radova, bila završena veoma brzo, za dva-tri mjeseca.

“Gondola će omogućiti gostima da cijeli dan skijaju na Jahorini na modernim stazama, a da onda za 15 minuta budu na Palama. Ovim projektom biće riješen problem parkiranja i gužvi na Jahorini”, naveo Golijanin.

On je naglasio da je gondola od istorijskog značaja, ne samo za opštinu, već i za cjelokupnu regiju, te da će ovakav način povezivanja direktno uticati na razvoj turizma i povećanje broja sportskih aktivnosti, a sama realizacija projekta otvoriće veliki broj novih radnih mjesta.

Golijanin se nada da će naredne godine u građevinskoj sezoni biti završeni svi radovi i da će gondola biti u funkciji.

“Plato Jahorine, Romanije i Ravne planine jedinstven je u svijetu. Ove prirodne ljepote treba bolje iskoristiti i nadamo se da će gondola Pale – Jahorina učiniti mnogo na dovođenju turista i da će biti svojevrsna turistička atrakcija”, istakao je on.

Golijanin podsjeća da će se gondola sastojati od 40 stubova, 18 do međustanice na Ravnoj planini, a 22 do samog vrha, a kapacitet jedne kabine je osam putnika, što omogućava prevoz njih 2.000 tokom samo jednog časa. Kapacitet parking-prostora na polaznoj stanici je 500 automobila i 35 autobusa.

Posted by on 2013-08-24. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login