Pad profita Deutsche Banke za 29 posto

Deutsche Bank

Deutsche Bank

Deutsche Banka je saopštila da joj je neto profit u drugom kvartalu opao za 29 posto usljed povećanja poreza, smanjenja prihoda i političke nestabilnosti koja utiče na tržište.

Najveća njemačka banka saopštila da joj je neto profit od aprila do juna oslabio na 238 miliona eura sa 335 miliona eura u istom periodu 2013. godine.

Banka sa sjedištem u Frankfurtu saopštila je da je u drugom kvartalu imala prihod od 7,86 milijardi eura, što je za četiri posto manje u odnosu na 8,125 milijardi eura prije godinu dana.

Uprkos padu profita direktori banke su ocijenili da je poslovanje u drugom kvartalu imalo snažnu osnovu i napomenuli da je profit prije uplate poreza povećan za 16 posto u odnosu na isti period prije godinu dana.

“Ipak, okruženje je kompleksno. Svjetske ekonomije rastu različitim brzinama, a to može da izazove razlike u tempu normalizacije kamatnih stopa, što stvara prilike”, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju, prenio je AP.

Posted by on 2014-07-30. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login