Papi Franji 6. juna bit će uručeno priznanje “Ključ Grada Sarajeva”

Papa Franjo

papa Franjo

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić 6. juna uručit će priznanje „Ključ Grada Sarajeva“ papi Franji, poglavaru Katoličke crkve.

Odluku o priznanju donijelo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva na današnjoj sjednici.

“Papa je kao vjerski poglavar i državnik zaslužio da dobije „Ključ Grada Sarajeva“, jer ne treba zaboraviti da je Vatikan prvi međunarodno priznao Bosnu i Hercegovinu. Osim toga, papi Franji treba zahvaliti na njegovoj borbi za mir u svijetu i za prevazilaženje siromaštva”, izjavio je Feni Komšić, dodajući da se „Ključ Grada Sarajeva“ nije tako često dodjeljivao.

Vijećnici Gradskog vijeća danas su iskazali želju da prisustvuju Svetoj misi na stadionu Koševo, te će Komšić, kako ističe, zatražiti od protokola da se osiguraju mjesta vijećnicima.

Također, na sjednici je usvojena Odluka o razrješenju zamjenika gradonačelnika Sarajeva Aljoše Čampare, koji je preuzeo funkciju federalnog ministra unutrašnjih poslova.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Suljo Agić poželio je Čampari uspješan ministarski rad, te izrazio nadu da će uskoro biti izabran dosljedan zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Agić je obavijestio vijećnike da je Centralna izborna komisija razriješila mandata Tatjanu Ljujić Mijatović, koja je podnijela ostavku kao gradski vijećnik. U narednim danima očekuje se dodjela mandata drugom vijećniku.

Posted by on 2015-05-04. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login