Pariz: Predstavljen privredni potencijal BiH

Francuska, Pariz

Francuska, Pariz

 U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj i Udruženja privatnih poduzetnika Fracuske (MEDEF) u Parizu je održano predstavljanje privrede Bosne i Hercegovine.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj Ivan Orlić se obratio prisutnima i tom prilikom istaknuo da je gotovo zanemariva ekonomska aktivnost između dvije zemlje neprirodna, nelogična i potpuno suprotna interesima s obje strane.

Naglasio je da je Bosna i Hercegovina otvorena za veliku Francusku, Francuzi se u BiH doživljavaju prijateljski i francuske investicije su dobrodošle.

Prisutnima se također obratila i ambasadorica Republike Francuske u BiH Claire Bodogny.

Delegaciju Bosne i Hercegovine na predstavljanju bh. privrede u Parizu je predvodio zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

U delegaciji BiH su bili i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić i direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Jelica Grujić, koji su francuskim partnerima prezentirali mogućnosti za ulaganja u BiH iz oblasti infrastrukture, energetike, bankarstva i turizma.

Predstavljanju bosanskohercegovačke privrede su prisustvovali specijalni predstavnik francuskog premijera za ekonomska pitanja na zapadnom Balkanu Allain Richard, predstavnici resornih francuskih ministarstava, najviši zvaničnici renomiranih francuskih kompanija iz oblasti industrije, energetike, građevinarstva i infrastrukture Bouygues Concessions, EGIS, EUTELSAT, te direktori velikih banaka (BNP Paribas, Rothchild Investment Bank), saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Posted by on 2015-05-27. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login