Parma objavila bankrot

Parma

Parma

Italijanski nogometni klub Parma objavio je da je zvanično bankrotirao zbog duga od 100 miliona eura i neizvjesno je da li će nastaviti takmičenje u Seriji A.

Parma nakon hapšenja predsjednika Giampietra Manentija zbog pronevjere i pranja novca nije željela da se usprotivi stečajnom postupku suda u Parmi, koji je donio odluku poslije samo 10 minuta ročišta.

Nogometaš Daniele Galloppa rekao je da nije siguran da li će Parma završiti sezonu i poručio da to zavisi od mnogo faktora.

“Nadam se kako ćemo igrati ovoga vikenda protiv Torina,” kazao je predstavnik kluba Osvaldo Riccobene, prenosi Hina.

Početkom marta Udruga italijanskih nogometnih prvoligaša (Lega Calcio) odlučila je posuditi Parmi pet miliona eura kako bi odigrala sezonu do kraja.

Pomoć prvoligaša

Nedavno je i predsjednik Serie A Maurizio Beretta najavio kako će liga intervenirati ukoliko Parma bankrotira.

“Ukoliko klub proglasi bankrot morat ćemo intervenirati,” najavio je Beretta koncem februara. Sada se to i dogodilo, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će reagirati Serija A.

Parma je 90-tih godina prošlog stoljeća bila jedan od najboljih klubova u Italiji i u tom periodu su osvojili Kup pobjednika kupova, dva UEFA kupa, jedan Super kup, tri Kupa Italije i jedan Super kup Italije.

Parma se trenutno nalazi na posljednjem mjestu na tabeli prvenstva sa devet bodova.

Posted by on 2015-03-20. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login