Paul McCartney izdaje album ‘obrada’

Paul McCartney

Paul McCartney

Početkom 2012. Paul McCartney će izdati album na kojemu će se naći obrade raznih pjesama i dvije originalne nove pjesme, rekao je bivši član Beatlesa.

Album još nema službenoga naziva, a u prodaji će se naći 7. febrauara. Riječ je o ličnom putovanju kroz klasične američke pjesme koje su inspirirale McCartneya i Johna Lennona u stvaranju vlastitih pjesama.

Kada sam počeo pisati pjesme, shvatio sam da sam puno naučio iz kompozicija što su ih napisali ili otpjevali primjerice, Fred Astaire, Cole Porter, Harold Arlen i brojni drugi. U ono doba te su mi pjesme bile čarobne, a sada ih ponovno otkrivam, rekao je McCartney.

U saradnji s jazz pjevačicom Dianom Krall i producentom Tommyjem LiPumom, bivši frontman Beatlesa snimio je vlastite vokale bez instrumenata, prvi put u svojoj karijeri.

Bilo je vrlo spontano i podsjetilo me na način na koji sam radio u bendu, rekao je. Još nije poznato koje će se sve pjesme naći na novome albumu.

Posted by on 2011-12-21. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login