Pedeset godina bugojanskog Teatra Fedra

Bugojno

Bugojno

Teatar Fedra Bugojno obilježava vrijedan jubilej – 50 godina postojanja i uspješnog djelovanja.

Tim povodom, večeras će u Maloj sali Kulturno-sportskog centra poklonici pozorišne umjetnosti iz Bugojna moći pogledati predstavu “Igre u pijesku” (M. Walczak), najizvođeniju predstavu Teatra Fedra.

Režiju za ovu predstavu potpisuje Senada Milanović, a odlične uloge ostvarili su mladi “fedrovci” Amina Omerović i Senad Milanović.

Radi se o predstavi koja je, osim u BiH, izvođena u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Švedskoj, gdje je na festivalima dosad dobila deset nagrada.

Simbolično, 25. novembra na Dan državnosti BiH, u Kristalnoj sali Općine Bugojno bit će održana Akademija u povodu 50. rođendana Fedre. Tom prilikom bit će uručene plakete za doprinos radu Teatra Fedra Bugojno Hikmeti Kifić, Azri Drino, prof.dr. Mirsadu Abazoviću i načelniku Hasanu Ajkuniću.

Upućen je poziv svim građanima, ljubiteljima teatarske umjetnosti u Bugojnu, da svojim prisustvom uveličaju događaje koji će biti upriličeni povodom 50. godišnjice Teatra Fedra.

Posted by on 2013-11-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login