Peking: Počele probe prve linije metroa bez vozača

Peking, metro

Peking, metro

U Pekingu su započete probne vožnje prve linije metroa koja neće imati vozača, i koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj do kraja godine.

Maksimalna brzina vozova na toj liniji biće 80 kilometara na čas, a vozovi će moći da prime 1.262 putnika, javila je Sinhua.

Linija Janfang (Yanfang) prolaziće jugozapadnim predgradjem Pekinga i biće prvi automatizovani sistem metroa koji je razvijen u Kini, navela je kineska kompanija za elektrifikaciju železnice, odgovorna za izgradnju.

Prema petogodišnjem planu pekinških vlasti, ukupna dužina metroa u gradu biće veća od 900 kilometara do 2020. godine, navodi Sinhua.

Plan je i da do 90 odsto grada bude pokriveno najmanje jednom stanicom metroa na svakih 750 metara, i da sistem prolazi kroz svih 16 distrikata Pekinga do 2020. godine.

U planu je uvođenje metroa bez vozača i na drugim linijama, među kojima je i ekspres linija do novog aerodroma u pekinškom distriktu Daksing.

Posted by on 2017-06-18. Filed under Ekonomija, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login