Pep Guardiola dobio ponudu od reprezentacije Katara

Pep Guardiola

Pep Guardiola

Španski fudbalski stručnjak i trener njemačkog Bayern Munchena, Pep Guardiola dobio je ponudu da vodi selekciju Katara na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, čiji je domaćin upravo ova zemlja, piše njemački “Sport Bild”

Prema pisanju njemačkog lista, Guardiola se u okviru priprema Bayerna u Kataru sastao sa prijateljem Riverom Lopezom koji je trener rukometne reprezentacije Katara te je tom prilikom bilo razgovora i o preuzimanju katarske fudbalske reprezentacije.

Navodi se također da je Guardiola ponudu za vodstvo katarske reprezentacije dobio od sportskog direktora fudbalske reprezentacije Katara Mansura Al-Ensarija sa kojim je u okviru kampa govorio na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, Pep Guadiola posljednje godine svoje fudbalerske karijere proveo je u katarskom klubu Al-Ahliju, a njegov trenerski ugovor sa Bayern Munchenom ističe na kraju ove sezone.

Posted by on 2015-02-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login