Pet kandidata za gradonačelnika Banje Luke

Banja Luka

Banja Luka

Glasači će u Banjoj Luci na predstojećim lokalnim izborima birati gradonačelnika između pet kandidata.

Tri kandidata su već od ranije poznati, budući da su iz najvećih stranaka u RS, dok su dvojica iz novoosnovanih partija o kojima se relativno malo zna kada je u pitanju aktulena politička scena u RS.

Dobro poznata imena su: Slobodan Gavranović ispred SNSD-a, Nenad Stevandić, kandidata za gradonačelnika Banje Luke uime SDS-a te Dragan Čavić ispred koalicije „Zajedno za Banja Luku“.

Među njima je i kandidat Socijaldemokratske partije Republike Srpske (SDP RS) Milutin Pejić.

Ranije član nekoliko stranaka, Pejić je sada osnivač SDP RS, a na osnovu prijave koju je ovjerila Centralna izborna komisija BiH (CIK) vidljivo je da stranka ima izbornu listu samo za Banja Luku.

Peti kandidat, Aco Prelić, dolazi iz Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca.

Na osnovu ovjere CIK-a vidi se da ova stranka ima kandidatske liste za sedam općina u RS.

U informaciji o osnivanju naveli su da žele da ponude alternativu aktuelnim političarima, čijim radom su nezadovoljni, kao i nekim potezima Boračke organizacije RS.

Centralna izborna komisija BiH je 31.jula objavila odluke o ovjeri i odbijanju kandidatskih listi i kandidata za učešće na lokalnim izborima 2012. godine.

Posted by on 2012-08-02. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login