Pet medalja za BiH na Svjetskom amaterskom prvenstvu u kickboxu

kickboxBosanskohercegovački reprezentativci osvojili su pet medalja (po jedno zlato i srebro i tri bronze) na Svjetskom amaterskom seniorskom prvenstvu u kickboxu (WAKO) u Budimpešti.

Posljednji od bh. boraca danas je nastupio Ahmed Krnjić, u finalnom K1 meču kategorije do 91 kg. Član Kluba borilačkih vještina “Isak – Ze” iz Zenice u izjednačenoj borbi nije uspio da savlada predstavnika Ukrajne i na kraju se morao zadovoljti srebrenim odličjem. Njegov klupski kolega Bahrudin Mahmić u petak je osvojio naslov svjetskog prvaka u low kicku, u kategoriji do 91 kg, nakon što je u finalnoj borbi pobijedio predstavnika Srbije.

Bronzana odličja, nakon što su zaustavljeni u polufinalu, osvojili su Slavoljub Budeša (KBK Panter Bijeljina, K1, –71 kg), Sandro Poletan (KBK Kruna, Laktaši, FC, -75 kg) te Jasmina Merdić (KBS Titanium, Usora, K1, +70 kg). Bh. reprezentaciju sačinjava 15 takmičara iz 12 klubova, koju predvodi selektor reprezentacije Salko Zildžić, s timom trenera u kojem su Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić.

Posted by on 2017-11-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login