Pet najuspješnijih studenata PMF-a dobili posao asistenta

Prirodnomatematički fakultet Sarajevo
Prirodno-matematički fakultet Sarajevo

Na Prirodno – matematičkom fakultetu u Sarajevu pet studenata, dobitnika Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, primljeno je na radno mjesto asistenta.

Novoprimljeni asistenti su posebno sretni jer će nastaviti raditi na fakultetu na kojem su studirali i time će moći nastaviti svoj naučni rad.

”Danas sam presretna jer sam dobila posao koji će mi omogućiti da se dalje usavršavam i definitivno je ovo najbolji posao ako mislite dalje se baviti naučnim radom” – kazala je Agenciji FENA dobitnica Zlatne značke, smjer biohemija Erna Islamagić.

Dobitnik Zlatne značke, magistar biohemije Muhamed Fočak kaže da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je primljen za asistenta i to kao najbolji student Prirodno- matematičkog fakulteta.

”Ovo što je dekan uradio je svijetli primjer. I meni i mojim kolegama je čast da radimo na Fakultetu na kojem smo se obrazovali. Rad i trud je ono što nas je izdvojilo, a Fakultet je zaslužan zbog samog projekta zapošljavanja najboljih studenata i to traje već dvije godine” – kaže Fočak.

”Realizaciju projekta smo započeli prije godinu dana kada smo primili deset najuspješnijih studenata i sada nastavljamo s tom praksom – rekao je dekan Prirodno” – matematičkog fakultet prof. dr. Rifat Škrijelj.

Kaže da na ovaj način žele sačuvati ljudske resurse za dobrobit ovog fakulteta.

”Generalni stav mene kao dekana jest zapošljavanje mladih, novih kadrova. Obećao sam da ću raditi na obnovi kadra Prirodno – matematičkog fakulteta. Da imamo više sredstava i pomoć države, još bismo primili mladog kadra” – rekao je Škrijelj.

Posted by on 2014-02-14. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login