Peta sezona italijanske kulture u BiH – Simfonijski rok mjuzikl ‘Most od ruža’

klavir, koncert, Muzička Akademija Univerziteta u SarajevuAmbasada Italije u Bosni i Hercegovini podržat će, u okviru 5. Sezone italijanske kulture u BiH, od 7. do 17. novembra, organizaciju radionice koja ima za cilj realizaciju simfonijskog rok mjuzikla “Most od ruža”, koji su komponovali italijanski umjetnici Daniele Maugeri, Giovanna Albani i Marco Tringali.

Za 17. novembar predviđena je pretpremijera koja će biti otvorena za javnost, a u kojoj će biti prikazano prvih deset scena mjuzikla, koji će umjetnici u cjelosti predstaviti u BiH naredne godine.

Ovaj događaj bit će održan u saradnji s Muzejom savremene umjetnosti “Ars Aevi” iz Sarajeva, domaćina ovog projekta, koji predstavlja idealnu sliku sinergije između različitih oblika umjetnosti.

Insipracija za mjuzikl su stvarni događaji koji u se odvijali tokom opsade Sarajeva 90-ih godina. Radnja je ljubavna priča dvoje mladih i njihov pokušaj da održe svoju ljubav u teškim danima svakodnevnog ratnog života.

Konkurs za izbor izvođača još uvijek je otvoren (muških i ženskih vokala, čak i u svrhu stvaranja hora) te muzičara (rok i klasična muzika). Obrazac za prijavu nalazi se na web stranici Italijanske ambasade u BiH.

Ovom inicijativom Ambasada namjerava da doprinese širenju i razvoju ovog žanra u BiH, za koji producenti imaju sve više interesovanja, imajući u vidu veliki uspjeh kod publike i kritike u cijelom svijetu, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Posted by on 2017-11-03. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login