Peticija za uključenje BiH u ERASMUS+ program EU!

EU, BiHPokrenuta je peticija prema Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Povod-Vijeće NIJE ODOBRILO da BiH postane dio Erasmus + projekta, čime je onemogućeno obrazovanje i školovanje mladih ljudi u Evropskoj Uniji.

Evropska unija je do sada aktivno pomagala studente i mlade iz Bosne i Hercegovine da se educiraju širom Evrope, i da steknu nova znanja koja bi primjenila u Bosni i Hercegovini.

Vijeće ministara zbog subjektivnih razloga i radi prikupljanja sitnih političkih poena odbija da postane članica programa ERASMUS+ koji daje mladima iz BiH priliku da putuju i da se educiraju šriom Evrope.

Potpisnici peticije POD HITNO traže od strane Vijeća ministara BiH da pristupi programu ERASMUS+, te da učini sve kako bi svi mladi iz BiH bez ozbra na nacionalnost imali priliku da steknu edukaciju u drugim državama Evrope. Bosna i Hercegovina je sastavni dio Evrope i teži ka tome da bude dio EU, i mi mladi tražimo od naših predstavnika da se angažiraju kako BiH ne bi postala crna rupa u Evropi.

Posted by on 2013-12-16. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login