Pijanista Danilo Kulišić nastupa u Carnegie Hallu

Danilo Kulišić

Danilo Kulišić

Mladi pijanista Danilo Kulišić iz Zvornika pobijedio je u svojoj kategoriji na prestižnom američkom klavirskom i gudačkom takmičenju, što mu omogućava da se 24. maja predstavi u najprestižnijoj koncertnoj dvorani u svijetu Carnegie Hall u New Yorku.

Na prestižnom američkom takmičenju, koje je okupilo umjetnike iz 28 zemalja svijeta, petnaestogodišnji Kulišić je učestvovao putem interneta, a zvanični rezultati objavljeni su 27. februara, rekao je novinarima otac mladog pijaniste Danilo.

“Bilo je pet starosnih kategorija, a Danilo je nastupio u srednjoj grupi starosnog doba od 15 do 18 godina. Pobjednici u svojim kategorijama nastupit će u najprestižnijoj koncertnoj dvorani 24. maja i bit će mu uručene diploma i nagrada”, kaže Danilov otac.

Danilo je učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole “Mihailo Vukdragović” u Šapcu i do sada je osvojio više od 30 prvih nagrada na raznim takmičenjima pijanista u BiH, Srbiji i inostranstvu.

U narednom periodu Danilo će nastupiti na velikom takmičenju “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Njegova porodica nada se da će uspjeti da obezbijedi novac za odlazak Danila i njegovog profesora Dragomira Bratića u Ameriku, iako su za to potrebna znatna sredstva, te da će dječak ostvariti svoj san i nastupiti u Carnegie Hallu.

Posted by on 2014-03-03. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login