Pionirska dolina uskoro bogatija za 13 životinja

Pionirska dolina

Pionirska dolina

Sarajevski zoološki vrt Pionirska dolina uskoro će postati bogatiji za 13 životinja.

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Park” koje gazduje zoološkim vrtom u Sarajevu potvrdili su da su dvije firme donirale sredstva za nabavku ženki klokana koje će obogatiti ponudu Pionirske doline.

“Već smo izvršili odabir životinja, tako da će u sljedećih desetak dana životinje biti u Pionirskoj dolini”, rekao je veterinar zoološkog vrta Vedad Škapur.

No, Pionirska dolina će uskoro biti bogatija i za još tri životinjske vrste, gvanako, alpaco i mare, tačnije ukupno 13 novih životinja dolazi.

“S tim životinjama, mi ćemo dobiti jedno područje Centralne Amerike, jer već imamo lame”, pojasnio je Škapur.

On kaže da će uprava zoološkog vrta uskoro nabaviti i lavicu kako bi je uparili s mužjakom lava koji je zasad sam u boksu. U Pionirskoj dolini nedavno je uginula lavica.

Inače, među Sarajlijama, ali i šire, veoma popularna Pionirska dolina nudi prelijep ambijent, šetnje kroz prirodu, zabavu i rekreaciju na modernim rekvizitima za djecu i odrasle, igru i zabavu na dječijim igralištima sa toboganima, ljuljaškama, klackalicama, zatim i posjetu nastambama s raznim vrstama životinja, poput zebre, škotskog goveda, jelena i srna, mrkih medvjeda, lama, klokana, dikobraza, pauna, rakuna, raznih vrsta peradi.

U ovom zoološkom vrtu mogu se posjetiti i nastambe s majmunima kao i s egzotičnim vrstama gmizavaca (boa, kajman, kornjače, iguana).

Posted by on 2013-05-28. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login