PJ Harvey prvi put u Hrvatskoj na INmusic festivalu

 

PJ Harvey

PJ Harvey

Britanska kantautorica PJ Harvey prvi put će nastupiti u Hrvatskoj na 11. izdanju INMusic festivala na zagrebačkom Jarunu, koji će se održati od 20. do 22. juna, objavili su organizatori festivala.

PJ Harvey jedna je od triju najznačajnijih kantautorica u historiji britanskog rocka, a publiku i kritiku oduševljava već 25 godina, istakao je muzički  kritičar Aleksandar Dragaš na konferenciji za novinare. Uz brojne nagrade, jedina je muzičarka koja je osvojila čak dva prestižna “Mercury Music Prize” priznanja, čime je uvrštena i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Dugoočekivani deveti studijski album, koji je sniman uživo pred publikom u Somerset Houseu u Londonu, najavila je za proljeće, a radi se o “jedinstvenom umjetničkom putovanju koje ju je odvelo na Kosovo, u Afganistan i Washington”. Osim koncerta u Hrvatskoj, PJ Harvey ove će godine nastupiti na festivalima u Engleskoj, Danskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Finskoj i Nizozemskoj.

Direktor festivala Zoran Marić rekao je kako je INmusic najvažniji turistički događaj u kontinentalnoj Hrvatskoj, o čemu svjedoče i lanjski podaci o ukupno 80.000 posjetitelja tokom tri dana festivala, od čega je Zagreb ostvario 40.000 noćenja.

Unatoč takvim rezultatima, kao i činjenici da poboljšava turistički image Zagreba, kao grada koji se može pohvaliti tzv. boutique festivalom (festival srednje veličine s 25.000 do 30.000 posjetitelja dnevno) o kojem pišu brojni europski i svjetski mediji, InMusic je i dalje bez odgovarajuće institucionalne potpore, požalio se Marić.

INMusic od Turističke zajednice i Grada dobiva deset puta manju potporu od novosadskog Exit festivala, koji od tamošnjih institucija prima oko milion eura godišnje dok, primjerice, budvanski Sea Dance festival, koji se održava tek dvije godine, dobiva pola milion eura, kaže Marić.

Na 11. INMusic festivalu uz PJ Harvey i Florence and the Machine nastupit će Yeasayer i Pat Thomas and Kwashibu Area Band, a očekuje se objava imena trećeg headlinera i mnogih drugih izvođača.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna, oko 70 maraka (plus troškovi transakcije), dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna, oko 50 maraka (plus troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicova webshopa.

Posted by on 2016-01-09. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login