Pjanić: O Litvaniji još ne mislimo, svu pažnju moramo usmjeriti na Lihtenštajn

Miralem Pjanić

Miralem Pjanić

Nećemo slušati šta se dešava okolo, moramo se 100 posto skoncentrisati na obje utakmice, ostvariti pobjede i plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazil, istakao je Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača Rome.

On je kazao da bh. reprezentativci samo razmišljaju o utakmici u petak sa Lihtenštajnom.

“O meču u Litvaniji još ne mislimo. Moramo svu našu pažnju usmjereti ka utakmici sa Lihtenštajnom u kojoj nam sigurno neće biti lako, kao u prvom u kolu kada smo ih pobjedili rezultaom 8:1 na njihovom terenu. Koliko smo čuli, to je totalno nova ekipa, koja može napraviti probleme mnogima. Zbog toga ćemo biti posebno oprezni da nam se ne bi dogodio kiks. Vjerujemo u sebe i svoju snagu i nadamo se plasmanu na naredni Mundijal”, istakao je Pjanić.

Među 21 igračem na današnjem treningu bio je i reprezentativac Zvjezdan Misimović.

“Svako zna o čemu se radi. Moramo se dobro pripremiti za utakmice sa Lihtenštajnom i Litvanijom koje sigurno neće biti lake po naš tim. Ipak, ovo je velika šansa koja nam se ukazala i trebamo i moramo je iskoristiti. Ako odigramo kako znamo i možemo, pobjedit ćemo u obje utakmice, pobjedit ćemo i otići na plasman”, poručio je Misimović, dodavši da niko ne smije podcijeniti ni reprezentaciju Lihtenštajna, a isto tako i Litvanije.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u fudbalu, koji su jučer stigli u Sarajevo, okupili su se danas u Hrasnici na prvom treningu uoči historijskih duela sa Lihtenštajnom, a zatim i Litvanijom, nakon kojih će BiH, u slučaju dvije pobjede, po prvi put nastupiti na svjetskoj smotri najboljih selekcija.

U Sarajevo nije stigao samo Senad Lulić, zbog prinove u porodici, dok Jasmin Fejzić nije trenirao zbog povrede.

BiH će u petak u Zenici ugostiti Lihtenštajn, a zatim će 15. oktobra odmjeriti snage s Litvanijom u Kaunasu.

U slučaju dvije pobjede, bez obzira na rezultate drugoplasirane Grčke, Bosna i Hercegovina će ostvariti historijski uspjeh, plasman na SP naredne godine u Brazilu.

Posted by on 2013-10-08. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login