Pjesme The Smithsa uskoro izlaze u stripu

The Smiths

The Smiths

Jedan američki izdavač odlučio je pjesme legendarnog britanskog muzičkog sastava “The Smiths” pretočiti u strip-antologiju koja će pjesme poput “Girlfriend in a Coma” i “How Soon is Now?” pretvoriti u crtane priče, pišu britanski mediji.

Svaka pjesma bit će “ispričana” kroz strip na četiri do najviše osam stranica, a čitav projekt trebao bi biti gotov do studenoga, kada se očekuje i njegova objava, piše britanski The Guardian.

Koja vam se priča vrti u glavi dok slušate svoje omiljene pjesme Smithsa?, pita Shawn Demumbrum, idejni tvorac strip-antologije pod naslovom “Ujediniti i preuzeti: stripovi inspirirani Smithsima”. Upravo će to autori knjige koristiti kao inspiraciju, dodaje on.

Financijsku potporu za projekt Demumbrum nastoji prikupiti na web platformi “Kickstarter”, a već je okupio 13 spisateljskih i crtačkih timova, svaki od kojih će raditi na po jednom glazbenom klasiku. Gotov proizvod imat će najmanje 72 ilustrirane stranice.

Britanski alternativni rock band “The Smiths”, osnovan u Manchesteru 1982., činili su Steven Morrissey, Johnny Marr, Andy Rourke i Mike Joyce. Kritičari ih smatraju jednim od najboljih alternativnih sastava britanske indie scene 1980-ih. Izdali su četiri studijska albuma, da bi se 1987. raspali zbog nesuglasica između Morrisseya i Marra. Iza sebe su ostavili veliki krug obožavatelja koji još uvijek raste.

Posted by on 2011-08-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login