Platini: Frustrirajuće je da svake godine Messi ili Ronalndo osvajaju Zlatnu loptu

Michel Platini

Michel Platini

Predsjednik Evropske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini izjavio je za njemačke medije da je vrlo razočaran što francuski nogometaš u dresu Bayerna iz Minhena Franck Ribery nije osvojio Zlatnu loptu.

“Žao mi je zbog Riberyja. Hoće li i naredne godine, i za dvije, tri godine opet biti utrka između Ronalda i Messija? Ako bolje pogledate, posljednjih godina Zlatnu loptu osvajaju samo njih dvojica. Ova dva fudbalera su šest puta osvajali tu titulu, a to je baš frustrirajuće”, kazao je on.

S druge strane, nakon što je zauzeo posljednje mjesto poretka u utrci za Zlatnom loptom, Ribery nije bio previše razočaran.

“Šta sam više mogao uraditi u prošloj godini? Biti drugi ili treći apsolutno je svejedno. Ja nisam egoista, a samim time ni ‘Zlatna lopta’ nije bio moj veliki cilj. Iskreno, drago mi je da smo maknuli ovu temu sa stola, jer mi je dosta pitanja o tome”, rekao je Ribery.

Inače, u ponedjeljak je na FIFA-inoj gala večeri Cristiano Ronaldo proglašen najboljim igračem 2013. godine, dok je bivši trener Bayerna Jupp Heynckes izabran za najboljeg stratega.

Posted by on 2014-01-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login