Po Trebišnjici plutaju lijekovi

Trebinje, Trebišnjica

Trebinje, Trebišnjica

U Trebinju je u rijeci Trebišnjici, ispod brane Gorica, pronađena veća količina farmaceutskog otpada, potvrdio je Srni načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić.

Riječ je o originalnim pakovanjima lijekova kojima je istekao rok trajanja i koja su, kako se pretpostavlja, izbačena pored puta, nakon čega su se razlila po vodi.

Ćurić je rekao da su ekipe Civilne zaštite, lastvanski i trebinjski vatrogasci, te Službe za spasavanje Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) sa tri čamca do kasnih večernjih časova uspjeli da iz vode nakupe pakovanja lijekova u četiri velike vreće od smeća.

“Izvukli smo sav otpad koji smo primijetili, a ostala je još jedna količina u žbunju pored puta, pa ćemo sutra nastaviti sa čišćenjem “, dodao je Ćurić.

Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje jučer je prijavljeno da po Trebišnjici pluta otpad.

Iz trebinjskog Vodovoda saopšteno je da će sutra, zajedno sa Zavodom za zaštitu zdravlja Republike Srpske i nadležnom inspekcijom, uzeti uzorke vode radi detaljnije analize.

Posted by on 2012-03-02. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login