Počela montaža hala za ZEPS 2013

Zenica

Zenica

Na Kamberovića polju u Zenici počela je montaža hala za jubilarni, 20. Generalni BH sajam ZEPS 2013, koji će se održati od 1. do 5. oktobra. Prema riječima Dževdane Hukeljić, direktorice marketinga, do juče su stigle prijave više od 320 izlagača iz 20 država, a još pristižu.

Dio sajmišta rezerviran je za “sajam u sajmu”, Specijalizirani sajam metala ZEPS Intermetal, koji će se ove godine održati jubilarni, deseti put. Kolektivnim izložbama predstavit će se privrednici iz Slovenije, Hrvatske, Češke, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona, a u centru pažnje bit će država Bahrein, koja će upriličiti prvo kolektivno predstavljanje svoje privrede u BiH.

– Na sajam dolazi 25 kompanija iz Bahrenina kojima trebaju partneri iz BiH i regiona, a uz privrednu dolazi i državna delegacija. Planirana je i poslovna konferencija dviju država, privredne komore BiH i Bahreina na sajmu će potpisati protokol o saradnji – kazala je Hukeljić.

U sklopu programa pratećih manifestacija planirana je i poslovna konferencija BiH i Slovenije, direktni susreti privrednika regiona, Forum metalne indudstrije BiH, berza projekata energetske efikasnosti te brojni drugi sadržaji.

Sajamska maloprodaja, koja je organizirana izvan glavnog sajmišta, počinje sa radom od 26. septembra i traje do 5. oktobra 2013, tj. do zatvaranja sajma.

Posted by on 2013-10-01. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login