Počela prodaja ulaznica za festival “Zenica zove”

festival Zenica zove30.09. i 01.10.2011. godine u organizaciji Omladinskog kluba Zenica zove i Unije Studenata Univerziteta u Zenici (USUNZE) će se održati Studentski festival „Zenica zove“. Festival koji promoviše antifašitičke vrijednosti tj. slobodu, jednakost i solidarnost, po drugi put za redom će okupiti bendove iz regije.

Već sada se zna da će na festivalu nastupiti Hladno pivo, Postolar Tripper, Superhiksi, Ringišpil, Baga sound, Corbansick, Velika Ekonomska Kriza i Naksut Vesert. Muzički festival će se održati u Starom pozorištu kao i prošle godine. Ono što je sigurno je da će ovi bendovi publici, zbog koje se i organizuje festival, pružiti nezaboravnu zabavu.

Upravo organizacijom ovog festivala enzutijasti iz Omladinskog kluba Zenica zove i USUNZE žele Zenicu ponovno uključiti u vrh kulturnih dešavanja u BiH , pa i šire u regiji, gdje joj je i mjesto. Festival koji počiva na pozitivnim univerzalnim vrijednostima svakako izaziva pažnju publike.

Dobra preporuka za publiku je prošlogodišnji festival na kojem su nastupili TBF, KillingJazzHardcoreBaby, Superhiksi, Velahavle, Vuneny etc.

Koristimo ovu priliku da obavijestimo javnost da će se pored muzičkog dijela festivala održati i konferencija studenata. Učesnici konferencije će biti studenti iz Srbije, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će na ovoj konferenciji studenti uspjeti artikulisati svoje probleme te ponuditi adekvatne odgvore na goruće probleme ove populacije.Na ovoj konferenciji studenti će govoriti o trenutnoj situaciji u kojo se nalaze mladi ljudi, o perspektivama mladih, bogatstvu različitosti mladih u BiH, samopouzdanju mladih etc.

Pozivamo sve mlade iz BiH i iz regije da dođu u Zenicu i da budu dio ovog festivala.

Posted by on 2011-09-20. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login