Počela vakcinacija tima BiH za Olimpijske igre u Tokiju

Počela je vakcinacija tima Bosne i Hercegovine za Olimpijske igre koje će ovog ljeta biti održane u Tokiju.

Covid, vakcina
Covid, vakcina

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) zajedno sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine omogućio je vakcinisanje sportistima i članovima delegacije – potencijalnim i sigurnim učesnicima Olimpijskih igara ”Tokio 2020”, saopštili su jutros iz OK BiH.

”Tim povodom danas su sportisti, treneri i članovi delegacije, koji su se odazvali pozivu, vakcinisani “Fajzer” vakcinom protiv KOVID-19 u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Za sportiste koji su trenutno na takmičenjima bit će omogućen drugi termin vakcinacije u skladu sa njihovim trenažnim i takmičarskim rasporedima, a nadamo se već u toku sljedeće sedmice”, istakli su iz OK BiH.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić se zahvalio Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, što su obezbijedili imunizaciju bh. tima.

“Ovo će zasigurno doprinijeti bezbjednijem učešću sportista, trenera i članova delegacije na OI Tokio 2020”, istakao je Kvesić.

Među prvim sportistima koji su se vakcinisali bili su Larisa Cerić, Nedžad Husić i Adem Fetahović, koji su istakli da vakcinacija sportista, posebno u kontaktnim sportovima, predstavlja psihičko olakšanje pred odlučujuća takmičenja i pripreme za odlazak na Igre.

”Vakcinisanje je dobrovoljno i ne predstavlja uslov za učešće na Igrama u Tokiju, ali na ovaj način Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine želi omogućiti bh. timu bezbjedan odlazak i boravak na Igrama, što je u sklopu sa pripremnim aktivnostima OK BiH za učešće na najvećem višesportskom međunarodnom takmičenju”, poručili su iz OK BiH.

Posted by on 2021-05-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login