Počele prijave za Istanbul Photo Awards

Istanbul

Istanbul

Anadolu Agency (AA) prvi put organizuje prestižno Međunarodno takmičenje za najbolju fotografiju “Istanbul Photo Awards” na koje svoje fotografije mogu poslati fotoreporteri iz svih dijelova svijeta.

Prijave za takmičenje za najbolju fotografiju počele su prvog novembra, a takmičari će se takmičiti u četiri kategorije kao i za specijalnu nagradu žirija, ukupne vrijednosti 58 hiljada dolara.

Novčana nagrada za najbolju fotografiju u svakoj od kategorija iznosi osam hiljada dolara, drugo mjesto tri i nagrada za treće mjesto je 1.500 dolara.

Zahtjevi se mogu slati preko stranice http://istanbulphotoawards.com sve do 31. januara 2015. godine. Ovo prestižno takmičenje otvoreno je za profesionalne fotoreportere koji mogu prijaviti fotografije.

Takmičari mogu priložiti autorske fotografije snimljene u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2014. godine.

Međunarodni žiri koji će ocjenjivati pristigle fotografije čine urednici najprestižnih medijskih kuća, magazina i listova u svijetu. U žiriju se nalaze Alice Gabriner iz magazina Time, Harald Menk iz Sterna, Georges Dekeerle iz Getty Imagesa, Michel Scotto iz AFP-a, fotoreporteri dobitnici nagrade World Pressa Guillaume Herbaut, Yuri Kozirev i Patrick Chauvel i dobitnik Pulitzera Liu Heung Shing te Ahmet Sel, urednik vizuelnih vijest AA.

Ceremonija dodjele nagrada održat će se u aprilu 2015. godine kada će biti poznati dobitnici prestižnih nagrada.

Takmičenje “Istanbul Photo Awards” predstavljeno je međunarodnim fotoreporterima na Festivalu fotografija “Visa Pour l’Image Perpignan” održanom u Parizu od 1. do 7. septembra.

Sve detaljne informacije u vezi s takmičenjem za najbolju fotografiju “Istanbul Photo Awards” mogu se naći na stranici istanbulphotoawards.com koja je dostupna i preko stranice veanadoluimages.com.

Posted by on 2014-11-04. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login