Počeo 13. INmusic festival, jedan od najpopularnijih festivala na svijetu

INmusic, Zagreb, festival

INmusic, Zagreb, festival

Trodnevni muzički spektakl na otvorenom, 13. INmusic festival, počeo je u ponedjeljak na zagrebačkom Jarunu uz nastupe Queens Of The Stone Age, Davida Byrnea, The Killsa i drugih izvođača koji su oduševili mnogobrojnu publiku.

Po procjeni organizatora, INmusic je prvoga dana posjetilo oko 30.000 ljudi, a u tri dana, od 25. do 27. juna, najveći hrvatski open-air festival posjetit će gotovo 100.000 zaljubljenika u muziku.

Brojni posjetitelji došli su iz inozemstva, a organizatori kažu da sedmodnevni festivalski kamp posjeti oko 95 posto inozemnih gostiju, što u vrijeme održavanja INmusica donosi Zagrebu izvrsne turističke rezultate.

Na INmusicu #13 uz svjetske rock zvijezde kao što su Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice In Chains, David Byrne i St. Vincent nastupaju i neka poznata domaća imena, kao što su Jinx i She Loves Pablo, izvođači s world music scene poput Bombina i Témé Tana, ali i manje poznati talentirani bendovi iz Hrvatske i regije koji tek traže put do svoje publike.

Jedan od najprestižnijih svjetskih muzičkih časopisa, britanski New Musical Express, po drugi je put uvrstio INmusic festival među 12 najpopularnijih festivala na svijetu, čime se festival na Jarunu našao uz bok najznačajnijim svjetskim muzičkim festivalima kao što su Coachella, Reading And Leeds, Isle Of Wight, TRNSMT i NOS Alive.

Glavne zvijezde prvog dana INmusica bili su Josh Homme i njegovi Queens of the Stone Age, koji su pred ispunjenom velikom livadom predstavili hvaljeni novi album “Villains”. Žestok i snažan nastup potvrdio je Queense kao punokrvne nasljednike stoner rock legendi The Kyuss, koje je također vodio Homme, a okupljeno mnoštvo je ovacijama ispratilo setlistu na kojoj su se uz nove pjesme našli i neki od provjerenih koncertnih favorita poput “Go With the Flow”, “No One Knows” i “Make It With Chu”.

Na Hidden stageu je nakon svirke glavnih zvijezda publiku nastavila zabavljati osmeročlana indie-pop grupa Superorganism, koja okuplja međunarodne muzičare, uključujući glavnu pjevačicu Orono Noguchi iz Japana, a postali su poznati zahvaljujući singlu “Something For Your M.I.N.D.”

Ove godine publici je po prvi put ponuđeno i craft pivo, što organizatori ističu kao novost na europskoj razini, jer u Europi ne postoji festival takve veličine koji u ponudi ima craft pivo.

Drugog dana festivala, 26. juna, glavne zvijezde su Nick Cave i njegovi The Bad Seeds, a svirat će i St. Vincent, Bombino, Jinx, Reykjavíkurdætur, Šumski, Koala Voice, Irena Žilić, J.R. August, ZMaJ, Lika Kolorado, Ischariotzcky i Bad Notion.

Posted by on 2018-06-26. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login